logo-ciobotaru

În curs de realizare.

Bine ați venit!

În momentul în care avem nevoie de un neurochirurg, povestea pe care o trăim devine brusc mai complicată. Însă cu sprijinul adecvat, poveștile rele dispar la fel de repede precum au apărut. Spuneți-mi vă rog pe larg, în formularul de mai jos, cele întâmplate și voi căuta alături de dumneavoastră o soluție care să ne fie de ajutor!

Tumora cerebrala (sau popular “tumora pe creier”)

 Ce sunt tumorile cerebrale pe intelesul tuturor

Imaginati-va ca lucrati intr-o galerie de arta si rolul dumneavoastra este sa copiati tablouri. Primiti un tablou original, apoi ii faceti o copie, apoi dati tabloul inapoi si copiei ii faceti o alta copie si tot asa, din copie in copie. Ce poate merge rau? Pe parcurs, o copie se poate strica si toata productia dumneavoastra in aval va fi gresita. Mai mult, corectura o face altcineva, in alta camera, care arde copiile gresite. Doar ca uneori, persoana aceea poate e bolnava si nu vine la munca. Ce se va intampla? Galeria va produce nenumarate copii gresite.

Acelasi lucru se intampla in fiecare zi in organismul nostru – sunt produse celule noi din copii celulare, sau in situatii mai rare, sunt produse celule noi direct din copii foarte apropiate de original. Avand peste 30.000 de miliarde de celule in corp, va imaginati ca zilnic sunt produse niste celule gresite, celule care sunt imediat distruse (aprox 200 de celule tumorale pe zi). In rare situatii insa, celulele acestea reusesc sa supravietuiasca (fie pentru ca au mecanisme prin care pacalesc sistemele care se ocupa de controlul calitatii, fie ca sistemele acestea, imune, nu functioneaza). Si asa apare o tumora, din inmultirea acestor celule